Thonet is een van de oudste familiebedrijven in de meubelindustrie ter wereld. Sinds 1819 produceren wij kwalitatief hoogwaardig designmeubilair voor de woninginrichting en de projectinrichting. Het gebruik van baanbrekende technologieën en toonaangevende ontwerpen heeft ons wereldwijd bekend gemaakt. Ons meubilair verrijkt het leven en het werk van onze klanten en maakt het lichter, comfortabeler, aangenamer en mooier. Wij streven er voortdurend naar om onze meubelen te perfectioneren met innovatieve ideeën en technologieën, zonder daarbij onze traditionele wortels uit het oog te verliezen. Bij alles wat wij doen, zijn wij steeds op zoek naar de ultieme combinatie van vorm, functionaliteit en esthetiek. Voor ons is het erg belangrijk dat ons meubilair zowel emotioneel als cultureel inspireert.

Het familiebedrijf en de fabriek in Frankenberg (Eder), Duitsland, worden tegenwoordig geleid door Peter Thonet, een directe nazaat van Michael Thonet. Beroemde houten meubelen van gebogen hout en stalen buisklassiekers uit de Bauhaus-tijd komen terug in actuele ontwerpen van gerenommeerde hedendaagse architecten en ontwerpers.

SALONTAFEL B 20: ELEGANT, MINIMALISTISCH EN GOED GEPROPORTIONEERD

De salontafels zijn minimalistisch van vorm en goed geproportioneerd. Het ontwerp is gebaseerd op de klassieke stalen buismeubelen uit de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw; de eerste ontwerpen waren van de hand van Marcel Breuer. Met hun heldere lijnenspel en harmonieuze proporties passen de tafels in elke omgeving en interieurstijl. De tafels zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en afmetingen, als vierkant of rechthoekig model en optioneel ook met een extra legplank – handig als opbergplaats voor allerlei spullen.

Twee verschillende afmetingen, met of zonder onderblad. Het frame is gemaakt van verchroomde stalen buizen, de houten onderdelen in gebeitst beuken, afgelakt of in structuurlak in diverse kleuren.