Thonet is een van de oudste familiebedrijven in de meubelindustrie ter wereld. Sinds 1819 produceren wij kwalitatief hoogwaardig designmeubilair voor de woninginrichting en de projectinrichting. Het gebruik van baanbrekende technologieën en toonaangevende ontwerpen heeft ons wereldwijd bekend gemaakt. Ons meubilair verrijkt het leven en het werk van onze klanten en maakt het lichter, comfortabeler, aangenamer en mooier. Wij streven er voortdurend naar om onze meubelen te perfectioneren met innovatieve ideeën en technologieën, zonder daarbij onze traditionele wortels uit het oog te verliezen. Bij alles wat wij doen, zijn wij steeds op zoek naar de ultieme combinatie van vorm, functionaliteit en esthetiek. Voor ons is het erg belangrijk dat ons meubilair zowel emotioneel als cultureel inspireert.

Het familiebedrijf en de fabriek in Frankenberg (Eder), Duitsland, worden tegenwoordig geleid door Peter Thonet, een directe nazaat van Michael Thonet. Beroemde houten meubelen van gebogen hout en stalen buisklassiekers uit de Bauhaus-tijd komen terug in actuele ontwerpen van gerenommeerde hedendaagse architecten en ontwerpers.

IN DE GEEST VAN DE STALEN BUISCOLLECTIES: DE NIEUWE SIDEBOARDSERIE S 290

Met de sideboardserie S 290 breidt Thonet zijn collectie wandrekken en opbergmeubelen van stalen buis uit. De serie bestaat uit vier basiselementen in twee verschillende hoogtematen en twee verschillende breedtematen. De elementen kunnen los worden neergezet of tot een sideboard worden gecombineerd, waardoor allerlei toepassingsmogelijkheden ontstaan. Bijzonder stijlvol is dat het frame en de unit onzichtbaar met elkaar zijn verbonden. Bovendien heeft de achterkant van serie S 290 een representatieve uitstraling, zodat de elementen ook gebruikt kunnen worden om een ruimte te verdelen. De elementen kunnen met behulp van optionele legplanken worden ingedeeld in drie variabele hoogten. Daarnaast is het mogelijk om de basiselementen te voorzien van deuren, die op verzoek ook in een variant met slot leverbaar zijn. De serie is zowel geschikt voor de woonkamer als de kantoorruimte.

Het frame bestaat uit of vernikkelde, verchroomde of gelakte stalen buizen, de units zijn gemaakt van MDF en spaanplaat en uitgevoerd in gelakt of geolied beuken-, eiken- of walnootfineer of in afgelakt openporig essen.

Ook leverbaar als ‘Pure Materials’.