Thonet is een van de oudste familiebedrijven in de meubelindustrie ter wereld. Sinds 1819 produceren wij kwalitatief hoogwaardig designmeubilair voor de woninginrichting en de projectinrichting. Het gebruik van baanbrekende technologieën en toonaangevende ontwerpen heeft ons wereldwijd bekend gemaakt. Ons meubilair verrijkt het leven en het werk van onze klanten en maakt het lichter, comfortabeler, aangenamer en mooier. Wij streven er voortdurend naar om onze meubelen te perfectioneren met innovatieve ideeën en technologieën, zonder daarbij onze traditionele wortels uit het oog te verliezen. Bij alles wat wij doen, zijn wij steeds op zoek naar de ultieme combinatie van vorm, functionaliteit en esthetiek. Voor ons is het erg belangrijk dat ons meubilair zowel emotioneel als cultureel inspireert.

Het familiebedrijf en de fabriek in Frankenberg (Eder), Duitsland, worden tegenwoordig geleid door Peter Thonet, een directe nazaat van Michael Thonet. Beroemde houten meubelen van gebogen hout en stalen buisklassiekers uit de Bauhaus-tijd komen terug in actuele ontwerpen van gerenommeerde hedendaagse architecten en ontwerpers.

DEZE ELEGANTE KLASSIEKER VAN GEBOGEN HOUT IS EEN MEESTERLIJK

Deze elegante klassieker van gebogen hout is een meesterlijk staaltje van constructie en afwerking dat uitnodigt om plaats te nemen. De beugel die tegelijkertijd als rug- en armleuning fungeert, bestaat uit één stuk in vorm gebogen massief beukenhout. Net als stoel nr. 214, het allereerste model van gebogen hout, bestaat ook stoel 209 uit slechts zes onderdelen. Door de esthetische reductie in combinatie met de organische vormgeving doet de stoel bijna aan een sculptuur denken. De Zwitserse architect Le Corbusier was laaiend enthousiast en zette de stoel in veel van zijn gebouwen neer, onder andere in 1927 in de Weißenhofsiedlung, een woonwijk in het Duitse Stuttgart. Hij vond dat “… deze stoel een adellijke uitstraling heeft”. De stoel wordt geproduceerd in de fabriek in het Duitse Frankenberg.

Rugleuning open of met rugelement. Zitting en rugelement bespannen met gevlochten riet* of overtrokken met leder of stof. Zitting ook verkrijgbaar als voorgevormde zitting van multiplex. Houten onderdelen van gebeitst beuken.

* Sterker belaste zittingen worden onder het rieten vlechtwerk voorzien van een stabiel transparant kunststofnet.