Thonet is een van de oudste familiebedrijven in de meubelindustrie ter wereld. Sinds 1819 produceren wij kwalitatief hoogwaardig designmeubilair voor de woninginrichting en de projectinrichting. Het gebruik van baanbrekende technologieën en toonaangevende ontwerpen heeft ons wereldwijd bekend gemaakt. Ons meubilair verrijkt het leven en het werk van onze klanten en maakt het lichter, comfortabeler, aangenamer en mooier. Wij streven er voortdurend naar om onze meubelen te perfectioneren met innovatieve ideeën en technologieën, zonder daarbij onze traditionele wortels uit het oog te verliezen. Bij alles wat wij doen, zijn wij steeds op zoek naar de ultieme combinatie van vorm, functionaliteit en esthetiek. Voor ons is het erg belangrijk dat ons meubilair zowel emotioneel als cultureel inspireert.

Het familiebedrijf en de fabriek in Frankenberg (Eder), Duitsland, worden tegenwoordig geleid door Peter Thonet, een directe nazaat van Michael Thonet. Beroemde houten meubelen van gebogen hout en stalen buisklassiekers uit de Bauhaus-tijd komen terug in actuele ontwerpen van gerenommeerde hedendaagse architecten en ontwerpers.

BIJ NADERE BESCHOUWING WORDEN DE BIJZONDERE DETAILS ZICHTBAAR

Iedereen kent deze klassieker van gebogen hout. Bij nadere beschouwing worden de bijzondere details zichtbaar: de harmonieus in de bredere rugleuning verwerkte armleuningen en de twee elementen van gebogen hout die de leuning met de zitting verbinden. Ze zorgen voor stabiliteit en tegelijkertijd voor een zekere flexibiliteit, waardoor de stoel bijzonder comfortabel zit. Daarom vond de stoel rond 1900 zijn weg naar talrijke restaurants en cafés in de hele wereld. Wij produceren het originele model in de vertrouwde Thonet-kwaliteit.

Houten onderdelen van gebeitst beuken. Zitting bespannen met gevlochten riet*, voorgevormde zitting van multiplex of gepolsterd en met leder of stof overtrokken. Ook leverbaar als ‘Pure Materials’.

* Sterker belaste zittingen worden onder het rieten vlechtwerk voorzien van een stabiel transparant kunststofnet.