Wingdrop cabinet

Design House Stockholm werd in 1992 opgericht door Anders Färdig en was in het begin een productontwikkelaar voor andere merken. Dankzij de ervaringen van Anders in design management die hij opdeed bij Boda Nova en Högenäs wist Färdig een netwerk van onafhankelijk designer neer te zetten.

In 1997 werd de eerste collectie van Design House Stockholm gepresenteerd, beginnend met de Block Lamp van Hari Koskinen die direct een groot succes werd. De Block Lamp is vandaag de dag nog steeds een van de best verkopende producten van DHS en zit zelfs een de permanente collectie van het Museum of Modern Art in New York.

Het bedrijf kenmerkt zichzelf als een uitgever van design in plaats van de conventionele producent, en gaat op dezelfde manier om met hun designer als dat een uitgever met haar schrijvers doet, alle designers zijn welkom en daarmee alle ideeën van de designers, hieruit wordt een selectie gemaakt en daar ontstaat het eindproduct uit. DHS is constant op zoek naar producten die iets toevoegen aan de genre van het bedrijf, producten met een persoonlijkheid en karakter. De collectie van Design House Stockholm kent geen afbakeningen, als een product goed is en realistisch in de productie wordt deze opgenomen in de DHS familie. Of het nu gaat om een mok, een stoel, een kledingcollectie of juwelen. De ambitie van het bedrijf is om te functioneren als de spiegel van het beste wat Scandinavisch design te bieden heeft, met Scandinavisch desig bedoelen zij het filosofische en esthetische perspectief van het design en niet de locatie waar het gemaakt wordt of de nationaliteit van de designer. Het produceren van designklassiekers met een tijdloze aanblik en kwaliteiten die de eigentijdse trends overleven, dit zijn de funderingen waar Design House Stockholm op gebouwd is.