Krista van Dijk (1978) is geboren en getogen in Friesland. In 1999 studeerde ze af aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht met als afstudeer project een aantal zelf ontworpen exclusieve tassen. In 2001 heeft ze zich verdiept en gespecialiseerd in het vervaardigen van lederen tassen aan het SVGB in Nieuwegein. In de zomer van 2003 is ze vanuit haar woning gestart met Krista’s – het ontwerpen, produceren en verkopen van tassen. Sinds 2005 is Krista’s gevestigd in een bedrijfspand in Sneek.

Krista ziet de tas als verlengstuk van het lichaam. Ze ontwikkelt nieuwe manieren van dragen en zorgt daarbij voor comfort en gebruiksgemak. Ze onderscheidt verschillende vormen en functies door gebruik te maken van kleur en materiaal contrasten. De inspiratie voor haar tassen haalt Krista met name uit de natuur, maar kan ook gehaald worden uit een thema als ‘surfen’.

De tassen die Krista ontwerpt zijn zeer divers. Van elegante lederen damestas tot trendy sporttas, van hippe schooltas tot exclusieve weekendtas. De Kristassen worden op zo’n 35 punten door het hele land verkocht. Van museumwinkel tot kunstuitleen, van boetiek tot luxe geschenkartikelen winkels.