de tassen en accessoires worden gemaakt in nederland. de unicums en specifieke uitvoeringen worden op maat gemaakt in eigen atelier.
de series worden uitbesteed aan een bedrijf dat gespecialiseerd is in het maken van tassen en koffers op een hoogwaardig kwalitatief niveau. bouwjaar’63 tassen en accessoires kunnen daarom terecht worden aangeduid als “made in holland”.

voor bedrijven en andere instellingen worden producten op maat ontworpen die vervolgens in grote of kleine oplages geproduceerd worden.

de tassen van bouwjaar ’63 zijn herkenbaar aan de strakke, functionele vormgeving.

er worden verschillende materialen gebruikt:

(wol-)vilt in diverse kleuren en diktes
voor de buitenkant wordt gebruik gemaakt van vuilafstotend, waterafstotend en slijtvast vilt in 2 soorten: (grijs) technisch vilt (90 % wol) of (gekleurd) wolvilt (100% wol) . voor de voering wordt gebruik gemaakt van een zachtere persing zuiver wolvilt, in contrasterende kleuren. door gebruik te maken van dit materiaal zijn de tassen en accessoires licht van gewicht.

zeildoek
bekend van dekkleden voor vrachtwagens, is een sterk , vuil- en waterafstotend materiaal. dit materiaal dat gekenmerkt wordt door een glad en glanzend oppervlak combineert goed met de structuur van wolvilt.

polyester
een soepel en licht materiaal en eveneens vuil- en waterafstotend. het materiaal laat zich in tegenstelling tot zeildoek goed vormen naar het lichaam.

kant, veren en andere toevoegingen
deze materialen worden gebruikt bij de gelegenheidstasjes. vooral door het gebruik van dit soort materialen is Bouwjaar ’63 in staat om tasjes “op maat” te maken. op aanvraag kunnen er speciale kleur- en materiaalcombinaties gemaakt worden.

karton
gebruikt voor de “pimp je tas” (kartonnegie). een licht en recyclebaar materiaal waar iedereen makkelijk iets zelf aan toe kan voegen. voor elk budget een tas van bouwjaar ’63 binnen handbereik.

vilt
vanwege de stevige kwaliteiten van het vilt neemt het niet direct vocht en vuil op. wanneer de tas toch nat wordt kun je ‘m (net als een wollen jas) laten drogen. omdat het materiaal vuilafstotend is ontstaan er niet snel vlekken, ook niet daar waar je de tas vaak vastpakt.
zeildoek/polyester met een vochtige doek afneembaar.